Kansspelautomaat

Kansspelautomaat – behendigheid – amusement

We onderscheiden drie soorten speelautomaten, te weten: 

Kansspelautomaten:

KansspelautomaatEen kansspelautomaat (ook wel gokautomaat, fruitmachine of gokkast genoemd) is een mechanisch kansspel dat op muntgeld werkt. In ruil voor ingeworpen geld krijgt de speler punten, bijvoorbeeld één punt per 20 eurocent. Een euro levert in dit geval 5 punten op. De maximale hoeveelheid munten die je in één keer achter elkaar in een speelautomaat kunt gooien in Nederland bij de wet geregeld. Deze puntenlimiet is 200 punten à 20 cent per punt en dus 40 euro totaal.
Een gokautomaat heeft drie of meer rollen met daarop diverse afbeeldingen. Dit kunt u goed zien bij de videofilmpjes op ons tabblad “Impressie”. Wanneer de startknop wordt ingedrukt, beginnen de rollen te draaien. Na de in Nederland wettelijk vastgestelde minimum speelduur van 3 seconden stoppen de rollen onafhankelijk van elkaar. Het is de bedoeling dat er twee of meer van dezelfde afbeeldingen op een rij komen te staan, volgens het winschema dat op de speelautomaat aanwezig is. Het toevalskarakter van elk gokspel is niet te beïnvloeden.  

Behendigheidsautomaten:

Een behendigheidsautomaat is een speelautomaat waarop de speler langere speelduur kan winnen of het recht op het spelen van gratis spellen. De speler kan zijn spel beïnvloeden door zijn inzicht en behendigheid.
Voor het plaatsen van behendigheidsautomaten is sinds juli 2010 geen vergunning meer vereist. Ze mogen dus overal worden geplaatst. Wij leveren op dit moment automaten in de volgende branches: horeca, strandpaviljoen, clubs-discotheken, campings, sportvereniging, winkelcentra, bioscopen, coffeeshops.  

Amusementsspelen:

Tot amusement worden apparaten en toestellen gerekend waarop één of meerdere spelers tegen zichzelf of andere kunnen spelen, maar niet vallen onder de hiernaast genoemde kansspel- of behendigheidsautomaten. In deze categorie vallen biljarts, voetbaltafels, airhockey’s en dartautomaten.

Waar mogen deze automaten staan?

De overheid maakt onderscheid in 3 categorieën:  

Hoogdrempelige horeca-inrichtingen: waar het café- en restaurantbezoek op zichzelf staat en waar geen andere activiteiten plaatsvinden, waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend. De activiteiten zijn in belangrijke mate gericht op personen van 18 jaar en ouder. In deze inrichting mogen zowel kansspel- als behendigheidsautomaten staan.

Laagdrempelige horeca zijn inrichtingen die geen hoogdrempelige inrichtingen zijn, of een inrichting waarin horeca-activiteiten worden verricht en waarvan de ondernemer inschrijfplichtig is en ingeschreven is bij het Bedrijfschap Horeca. In deze inrichting mogen alleen behendigheidsautomaten staan.

Samengestelde horeca zijn inrichtingen die een combinatie zijn van zowel laag- als hoogdrempelige horeca. Binnen een laagdrempelige inrichting bevindt zich dan een afgesloten gedeelte waar alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse wordt verstrekt (dit gedeelte van de gehele inrichting wordt hoogdrempelig). Let wel: alle ruimtes in de gehele inrichting dienen voor publiek bereikbaar te zijn zonder dat men eerst door het hoogdrempelige gedeelte heen hoeft te gaan. In deze inrichting mogen in het laagdrempelige gedeelte alleen maar behendigheidsautomaten staan en in het hoogdrempelige gedeelte mogen zowel kansspel- als behendigheidsautomaten staan.
 avatar flipper CAB automaten

Meer informatie? Vult u ons contact formulier hier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op.